Chilli con carne s tajemstvím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
2 lžičky majoránka
1 ks cibule
1 konzerva rajčatový protlak
400 g krájená rajčata
2 kostky hořká čokoláda
500 g mleté hovězí maso
1 ks červená paprika
1 lžička chilli koření
2 lžičky drcený kmín
1 kostka hovězí bujon
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
400 g sterilované červené fazole

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Poté přidáme na kostičky pokrájenou červenou papriku, prolisovaný česnek, sladkou papriku, chilli a kmín. Krátce osmažíme a postupně přidáváme mleté maso, které se nám opékáním bude rozpadat na malé kousky

  2. Ve 300 ml vroucí vody rozpustíme hovězí bujon a přilijeme ho k masu do hrnce. Přidáme konzervovaná rajčata, majoránku, 2 kostičky hořké čokolády, sůl a pepř, malý rajčatový protlak a dobře promícháme. Chilli con carne necháme projít varem, ztlumíme plamen a asi 20 minut vaříme na mírném ohni. Nakonec přidáme slité červené fazole a již jen prohřejeme

  3. Chilli con carne s tajemstvím rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Dobrou přílohou jsou topinky potřené česnekem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!