Chilli medové brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
500 g brambory
0 hrnků voda
2 lžíce rajčatový protlak
1 lžíce škrob
2 lžíce med
2 lžíce slunečnicový olej
5 g čerstvý zázvor
2 lžíce sojová omáčka
2 ks jarní cibulka
0 ks červená cibule
1 lžíce rýžový ocet
1 lžička sezamová semínka
1 lžička red jalapeňo prášek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme podle vlastní fantazie (já udělala hranolky). Nakrájené brambory vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme a mírně pokapeme olejem, dobře spolu promícháme. Brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 20 minut.

  2. Když jsou brambory hotové, připravíme si omáčku. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme na jemno nasekaný zázvor a česnek. Pak na pánev přidáme i na větší kousky nakrájenou červenou cibuli a jarní cibulku. Přidáme hned dvě lžíce rajčatového protlaku, sójové omáčky, lžíci octa a zarestujeme.

  3. V hrnečku si rozmícháme škrob s vodou a přilijeme do pánve. Omáčka nám potom zhoustne. Přidáme ještě dvě lžíce medu a chilli prášek. Opět vše důkladně promícháme. Ochutnáme a podle chuti můžeme ještě přisolit nebo přidat chilli. Do takto připravené omáčky nasypeme pečené brambory a promícháme, aby byl každý brambor obalený.

  4. Chilli medové brambory servírujeme posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou. Chutnají skvěle jako příloha k masu nebo i samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!