Chléb po domácku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 hrnek voda
3 hrnky hladká mouka
0 lžiček sušené droždí
podle chuti
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, sůl, kmín a droždí smícháme, poté přidáme vodu a zase pořádně promícháme. Nádobu, ve které je těsto připravené, přikryjeme utěrkou a necháme kynout (cca 10 hodin).

  2. Vykynuté těsto vyndáme na pomoučněnou plochu stolu, přeložíme přes sebe, posypeme moukou a necháme dalších 15 minut odpočívat. Po odpočinutí těsto vytvarujeme do bochníků a necháme půl hodiny kynout.

  3. Mezitím rozehřejeme troubu asi na 200 °C. Vykynutý chléb dáme na plech, plech strčíme do trouby a necháme 40 minut péct.

  4. Chléb po domácku po vychladnutí krájíme a podáváme k různým pokrmům podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!