Chlebové placky - chleboráčky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 špetka sůl
2 ks vejce
2 hrnečky mléko
1 lžička sladká paprika
2 ks střední cibule
8 ks krajíc chleba
1 špetka majoránku
1 špetka meletý černý pepř
strouhanku pro hustotu těsta
stoní olej

Postup přípravy receptu

  1. Ukrojíme 8 krajíců chleba, natrháme je na malé kousky do misky a zalijeme cca 2 hrnky mléka a rozmočíme. Dále přidáme 2 střední jemně krájené cibule, 5 stroužků česneku - též jemně nakrájené, 2 vejce, 1 lžičku sladké papriky, černý pepř, majoránku a sůl dle chuti. Přidáme strouhanku a za stálého míchání vytvoříme hustší těsto

  2. Polévkovou lžící těsto naneseme na rozpálenou pánev se stolním olejem a vytvarujeme bramborové placky - pečeme z obou stran. A ještě jedna rada, aby se těsto nelepilo na lžíci, tak ji na pánvi namočíme v oleji a tvarujeme placky

  3. Takto zhotovíme cca 20 - 23 chleboráčků, které konzumujeme samotné, nebo jako přílohu ke guláši.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!