Chlupaté knedlíky s houbami a uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - sůl
1 ks vejce
- - ocet
1 kg brambory
- - majoránka
- - sádlo
200 g krupice
1 balíček zelí kysané
100 g houby sušené
500 g mouka hrubá
300 g maso uzené

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, předem namočené houby, krupici a majoránku, osolíme, dobře promícháme. Z těsta vykrajujeme lžící malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 18 minut. Zelí podusíme na sádle, dochutíme octem a cukrem. Uzené maso uvaříme a podáváme buď nakrájené na plátky, nebo na kostičky a promícháme je se zelím i knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!