Chřestová zmrzlina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 1 špetka sůl 350 g mléko 230 g chřest 60 g zakysaná smetana 300 ml smetana ke šlehání 4 lžičky kukuřičný škrob 30 g škrobový sirup
Postup Chřestová zmrzlina recept
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme a nakrájíme na kousky, použijeme jen měkké části. Z chřestu umixujeme pyré, dáme ho do hrnce s mlékem, cukrem a škrobovým sirupem nebo medem a přivedeme k varu.
V malé misce prošleháme kukuřičný škrob se 2 lžícemi mléka, až se vytvoří hladká směs, kterou zavaříme do horkého mléka s ostatními ingrediencemi.
Ve střední misce rozšleháme zakysanou smetanu a sůl do hladké konzistence. Pak obě směsi spojíme a vychladíme v míse naplněné ledem. Na závěr vmícháme ušlehanou smetanu, dáme do formy a chřestovou zmrzlinu necháme zmrazit.
Chřestová zmrzlina je opravdu netradiční chuti, ale moc dobrá! Vyzkoušejte!