Chřestové rizoto naší Jany recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 dkg máslo
1 ks cibule
1 ks citron
5 dkg parmazán
100 ml bílé víno
3 lžíce olivový olej
1 l zeleninový vývar
30 dkg rýže na rizoto
50 dkg zelený chřest
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce a povaříme krátce v osolené a citronem okyselené vodě. Povařený chřest scedíme, prolijeme studenou vodou a nakrájíme na špalíčky 2 - 3 cm dlouhé.

  2. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme ji na olivovém oleji, přisypeme rýži na rizoto. Rýži orestujeme, přilijeme víno, když se odpaří, tak za stálého míchání přiléváme po naběračkách horký vývar. Takto postupujeme vždy, když se předchozí naběračka vývaru odpaří. Budeme potřebovat asi 1 l vývaru. Pokračujeme, dokud není rýže měkká, pak vmícháme máslo, parmazán a chřest. Na závěr chřestové rizoto dochutíme solí a pepřem.

  3. Chřestové rizoto naší Jany rozdělíme na porce a podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!