Chřestový krém s drůbežími knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce 3 lžíce máslo 70 g šunka 1 lžíce solamyl 1 ks brambory 2 lžíce smetana mletý bílý pepř muškátový oříšek 1 hrst petrželová nať 250 g kuřecí maso 2 - 3 lžíce strouhaná houska 1 l drůbeží vývar 500 g bílý chřest
Postup Chřestový krém s drůbežími knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme směs na knedlíčky. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a spolu se šunkou a 2 lžícemi vody umeleme dohladka. Pak k masu přidáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku,
solamyl a strouhanku. Masovou směs řádně prohněteme a necháme asi 20 minut v chladu rozležet
Chřest zbavíme dřevnatých částí, stonky oloupeme a nakrájíme na 2 - 3 cm dlouhé kousky. Křehké špičky odložíme stranou. Bramboru oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s kousky chřestu osmahneme na másle. Pak vše osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi 20 minut
Mezitím z masové směsi mokrýma rukama tvoříme knedlíčky, které zvolna opečeme na oleji a necháme na sítku okapat
Měkký chřest s bramborou rozmixujeme dohladka, vložíme knedlíčky, špičky chřestu a vše povaříme asi 5 - 10 minut. Polévku podle potřeby dochutíme a zjemníme smetanou
Chřestový krém s drůbežími knedlíčky podáváme s opečenými toasty.