Játrový ptáček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka nové koření
plnotučná hořčice
1 špetka drcený pepř
petrželová nať
3 snítky čerstvá bazalka
1 kg vepřová játra
3 lžíce sádlo na smažení
2 lžíce jemný kečup
vepřové škvarky
1 lžíce papriková vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra naporcujeme na tenčí plátky. Z obou stran lehce naklepeme, potřeme plnotučnou hořčicí, okořeníme drceným pepřem a špetkou drceného nového koření. Smícháme lžičku vegety s lžící kečupu a pokapeme, přidáme větší snítku čerstvé bazalky, škvarky nebo slaninu a zavineme

  2. Spíchneme párátkem a omotáme nití, opatrně vložíme do rozpálené pánve se sádlem s párátkem nahoru. Spodní část důkladně osmažíme. Poté vytáhneme párátko a opatrně otočíme. Smažíme na mírném plameni s plotýnkou, až se vytvoří kůrčička

  3. Játrový ptáček podáváme s vařenými brambory nebo americkými brambory. Jako ozdobu použijeme petrželku a malou snítku bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!