Chutná tvarohová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 1 dl olej 1 ks vejce 0 l mléko 50 dkg tvaroh 15 dkg cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový pudinkový prášek těsto 1 ks vejce 10 dkg cukr krupice 25 dkg polohrubá mouka 15 dkg tuk na pečení 1 balíček kypřící prášek do pečiva
Postup Chutná tvarohová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Z polohrubé mouky, prášku do pečiva, cukru krupice, tuku na pečení a vejce vypracujeme těsto, které namačkáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.
V míse připravíme krém, na který promícháme tvaroh, mléko, cukr krupice, vanilkový pudink, vanilkovým cukr, olej a vejce.
Tvarohový krém nalijeme na těsto a společně upečeme. Dáváme si pozor, abychom těstem neklepli. Tvarohovou buchtu pečeme pozvolna v troubě při 170 - 180 °C.
Tvarohovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.