Cibulačka na víně recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl máslo 1 ks badyán 2 kuličky nové koření 150 ml bílé víno strouhaný parmazán 6 ks středně velká cibule hladká mouka 6 kuliček černý pepř 1 l silný kuřecí vývar topinky s česnekem
Postup Cibulačka na víně
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
Na másle orestujeme cibuli do světle žluté barvy, potom přidáme plátky česneku. Asi po jedné minutě vše zalijeme bílým vínem a mícháme tak dlouho, dokud se víno zcela neodpaří. Potom přilijeme silný kuřecí vývar, přidáme všechno koření a zvolna vaříme asi 15 minut. Polévku můžeme jemně zahustit kouskem másla, které obalíme v hladké mouce a 1 minutu v polévce povaříme
Cibulačku na víně podáváme se strouhaným parmazánem a chlebovými topinkami, potřenými česnekem.