Cibulová polévka po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce máslo
200 g brambory
1 špetka majoránka
750 g cibule
1 dl smetana
0 kostek masox
1 lžíce hladká mouka
1 ks tavený sýr
250 g červená cibule
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka čerstvý libeček

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky. Velkou bramboru oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a mícháme až do úplného zkaramelizování. Poté zaprášíme hladkou moukou, opražíme a zalijeme litrem horké vody.

  3. Dále cibulovou polévku osolíme a přidáme půlku masoxu, nakrájenou bramboru a tavený sýr - nejlépe šunkový. Vaříme, dokud nejsou brambory uvařené. Na závěr polévku zjemníme smetanou, dochutíme majoránkou, mletým černým pepřem, případně i libečkem.

  4. Cibulovou polévku po česku podáváme s opraženou žemlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!