Cikánský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g slanina 125 g máslo 3 ks cibule smetana 1 kg vepřové maso mletá sladká paprika mletý černý pepř hotová jíška podle potřeby sůl chilli koření
Postup Cikánský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na menší kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky.
Slaninu osmažíme na másle. Přidáme nakrájené maso, zaprášíme paprikou a trochou chilli, na vyšším stupni osmažíme. Potom oheň zmírníme a jen zvolna dusíme do změknutí masa. Cikánský guláš zahustíme jíškou, zalijeme smetanou a vaříme ještě asi 10 minut.
Cikánský guláš můžeme podávat s knedlíkem nebo pečivem.