Cikánský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g slanina
125 g máslo
3 ks cibule
smetana
1 kg vepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
hotová jíška
podle potřeby
sůl
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na menší kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky.

  2. Slaninu osmažíme na másle. Přidáme nakrájené maso, zaprášíme paprikou a trochou chilli, na vyšším stupni osmažíme. Potom oheň zmírníme a jen zvolna dusíme do změknutí masa. Cikánský guláš zahustíme jíškou, zalijeme smetanou a vaříme ještě asi 10 minut.

  3. Cikánský guláš můžeme podávat s knedlíkem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!