Čínská křidélka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 šálek olej sůl 1 lžička solamyl 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 3 lžíce sójová omáčka 2 lžičky sardelová pasta 16 ks kuřecí křídla mletý černý pepř 0.5 l masový vývar (i z kostky) na ozdobu čerstvá pažitka
Postup Čínská křidélka recept
Postup přípravy receptu
-
Křidýlka očistíme, potřeme sójovou omáčkou a mírně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je zvolna smažíme asi 25 minut.
Na jiné pánvi osmahneme na sádle drobně nakrájenou cibuli, vložíme křidýlka, přidáme sardelovou pastu, zbytek sójové omáčky a zalijeme vývarem, můžeme použít i vývar z kostky. Povaříme.
V trošce vody rozmícháme solamyl a šťávu zahustíme.
Hotová čínská křidélka na talíři posypeme krájenou pažitkou a podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.