Citronové brambory s kuřecím v bylinkovo-houskovém obalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 snítka pažitka 1 ks citron 1 hrst mouka hladká 2 ks kuřecí prsa 1 snítka čerstvý rozmarýn 1 ks houska nebo toastový chléb podle chuti sůl bylinky příloha 1 ks malé brambory
Postup Citronové brambory s kuřecím v bylinkovo-houskovém obalu recept
Postup přípravy receptu
-
Pečící nádobu vymažeme olivovým olejem. Bio citron, nebo citron s vydrbanou kůrou nakrájíme bez špiček na plátky cca půl cm. Dno nádoby poklademe citrony a na ně dáme na polovinu rozkrojené ranné brambory (menší, pokud máme větší brambory uděláme silnější plátky). Brambory posolíme, posypeme pažitkou a rozmarýnem. Citronové brambory pečeme na 180°C cca 45 min. (nebo do zezlátnutí brambor).
Kuřecí maso obalíme v mouce, vejci a místo strouhanky použijeme toastový chléb nebo housky, nastrouhanou na hrubo na struhadle. Malou hrst bylinek (co zahrada či dům dá, např oregano, saturejka, bazalka...) posolíme a smícháme s houskou. Tuto "strouhanku" na maso rukama napevno přitlačíme a na malém množství rozpáleného oleje pečeme dozlatova.