Citronové brambory s kuřecím v bylinkovo-houskovém obalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 snítka pažitka
1 ks citron
1 hrst mouka hladká
2 ks kuřecí prsa
1 snítka čerstvý rozmarýn
1 ks houska nebo toastový chléb
podle chuti
sůl
bylinky
příloha
1 ks malé brambory

Postup přípravy receptu

  1. Pečící nádobu vymažeme olivovým olejem. Bio citron, nebo citron s vydrbanou kůrou nakrájíme bez špiček na plátky cca půl cm. Dno nádoby poklademe citrony a na ně dáme na polovinu rozkrojené ranné brambory (menší, pokud máme větší brambory uděláme silnější plátky). Brambory posolíme, posypeme pažitkou a rozmarýnem. Citronové brambory pečeme na 180°C cca 45 min. (nebo do zezlátnutí brambor).

  2. Kuřecí maso obalíme v mouce, vejci a místo strouhanky použijeme toastový chléb nebo housky, nastrouhanou na hrubo na struhadle. Malou hrst bylinek (co zahrada či dům dá, např oregano, saturejka, bazalka...) posolíme a smícháme s houskou. Tuto "strouhanku" na maso rukama napevno přitlačíme a na malém množství rozpáleného oleje pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!