Citronový pečený krém se skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 120 g žloutek 0.5 l mléko 1 špetka mletá skořice 100 g hladká mouka 1 ks citronová kůra trojobal 2 ks vejce strouhanka hladká mouka 1 ks citronová kůra podle potřeby cukr moučka
Postup Citronový pečený krém se skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a za stálého míchání přisypáváme prosetou mouku, nakonec postupně přiléváme teplé mléko.
Směs dáme na plotnu a mícháme, dokud krém řádně nezhoustne. Odstavíme, přidáme skořice, čistou nastrouhanou citronovou kůru a přendáme do formy o průměru 20x20 cm a necháme ztuhnout. Formu předem vyložíme pečicím papírem. Vše vyjde na výšku 1 - 2 cm. Pomocí ostrého nože rozdělíme ztuhlý krém na 5 cm čtverečky.
Citronový krém obalíme v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance dochucené čistou citronovou kůrou.
Citronové kostky pečeme ve vařícím oleji z obou stran dozlatova, necháme odkapat na kuchyňské utěrce od přebytečného oleje.
Pečený citronový krém posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Čtverečky jsou dobré teplé i studené.