Citronový pečený krém se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
120 g žloutek
0.5 l mléko
1 špetka mletá skořice
100 g hladká mouka
1 ks citronová kůra
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
1 ks citronová kůra
podle potřeby
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a za stálého míchání přisypáváme prosetou mouku, nakonec postupně přiléváme teplé mléko.

  2. Směs dáme na plotnu a mícháme, dokud krém řádně nezhoustne. Odstavíme, přidáme skořice, čistou nastrouhanou citronovou kůru a přendáme do formy o průměru 20x20 cm a necháme ztuhnout. Formu předem vyložíme pečicím papírem. Vše vyjde na výšku 1 - 2 cm. Pomocí ostrého nože rozdělíme ztuhlý krém na 5 cm čtverečky.

  3. Citronový krém obalíme v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance dochucené čistou citronovou kůrou.

  4. Citronové kostky pečeme ve vařícím oleji z obou stran dozlatova, necháme odkapat na kuchyňské utěrce od přebytečného oleje.

  5. Pečený citronový krém posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Čtverečky jsou dobré teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!