Čočka s jáhly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks mrkev
1 hrneček čočka
2-3 ks bobkový list
1 ks zelená paprika
2 lžíce rajský protlak
4-5 kuliček celé nové koření
podle chuti
2 stroužky česnek
jáhly
1 špetka petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Čočku dáme vařit s na kostičky nakrájenou mrkví, novým kořením a bobkovým listem.

  2. Mezitím si opereme jáhly ve vařící vodě a poté je nasucho opražíme na pánvi. Na opražené jáhly nalijeme trochu rostlinného oleje. Když je čočka poloměkká, přidáme k ní vařit jáhly i s olejem. Vaříme asi 20 minut. Přidáme i na proužky nakrájenou zelenou papriku. Může být i červená či žlutá. Pokud se voda vyvaří, průběžně čočku podléváme. Nasypeme trochu červené papriky a dovaříme vše do měkka.

  3. Když je vše měkké a jídlo má lehce řidší konzistenci, přidáme tak 2 lžíce rajského protlaku, prolisovaný česnek a petrželovou nať. Tu použijeme buď čerstvou nebo sušenou. Samozřejmě čočku s jáhly podle chuti osolíme a přidáme trochu pepře a trochu octa nebo citronové šťávy. Čočku s jáhly necháme jen projít varem a je hotovo.

  4. Čočku s jáhly podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!