Čočka v aspiku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks mrkev
250 g čočka
3-4 ks kyselá okurka
20 dkg uzené maso
2 balíčky plátková želatina
podle potřeby
vejce
podle chuti
majoránka
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, uzené maso na kostky, mrkev na kostičky, česnek utřeme a okurky nastrouháme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na půlky.

  2. Do tři čtvrtě litru studené vody nasypeme čočku a dáme vařit. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, uzené maso a nastrouhané okurky. Ochutíme polévkovým kořením a majoránkou a necháme 30 minut vařit. Ke konci vaření do hrnce přilijeme lák z okurek na dochucení a česnek.

  3. Dále si připravíme želatinu. Plátky želatiny namočíme do velmi studené vody asi na 10 minut. Potom z želatiny vykroutíme přebytečnou vodu a dáme do misky a zalijeme trochou horké vody a rychle rozmícháme na kaši.

  4. Do připravené želatiny pomalu přidáme uvařenou čočku, promícháme a vrstvíme do připravené bábovkové formy. Uprostřed poklademe půlky natvrdo uvařených vajec a navrstvíme až nahoru. Nakonec necháme minimálně dvě hodiny tuhnout v lednici.

  5. Čočku v aspiku můžeme podávat s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!