Čokoládová bábovka se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 180 g cukr 3 ks vejce 150 g máslo 250 g hořká čokoláda 300 g polohrubá mouka 125 ml smetana ke šlehání 1 balíček kypřící prášek do pečiva na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Čokoládová bábovka se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Kvalitní hořkou čokoládu nalámeme na kousky a za stálého míchání ji rozpustíme ve vodní lázni se smetanou a máslem. Rozpuštěnou čokoládu odstavíme a necháme vychladnout.
Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny a bílky vyšleháme v pevný sníh. Do žloutků po vyšlehání přimícháme rozpuštěnou čokoládu se smetanou a máslem, mouku s práškem do pečiva a nakonec našlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijeme do bábovkové formy předem vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Záleží na troubě, proto bábovku kontrolujeme vpíchnutím špejle, musí zůstat suchá. Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté vyklopíme a pocukrujeme.
Čokoládovou bábovku se smetanou si vychutnáme při odpolední kávě nebo čaji.