Čokoládová roláda se smetanovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
špetka sůl
4 ks vejce
80 g solamyl
2 lžíce kakao
1 ks bílek
130 g cukr moučka
2 lžíce hladká mouka
2 lžičky kypřící prášek do pečiva
100 g mleté mandle
na potření
máslo
na ozdobu
cukr moučka
krém
1 ks vanilkový cukr
0.3 l smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Pergamenový papír položíme na plech a potřeme máslem. Vejce, bílek, cukr a sůl šleháme do husté pěny, až se cukr úplně rozpustí. Solamyl, mouku, kakao a kypřící prášek smícháme, po částech prosejeme do pěny, opatrně vmícháme.

  2. Těsto rozprostřeme po plechu, posypeme mandlemi a pečeme v troubě předehřáté na 225 °C.

  3. Základ na čokoládovou roládu překlopíme na papír na pečení a pergamenový papír stáhneme. Srolujeme s papírem a zabalené do velké utěrky necháme vychladnout.

  4. Šlehačku ušleháme do tuha. Vmícháme vanilkový cukr.

  5. Vychladlou piškotovou roládu naplníme a smetanovým krémem potřeme také povrch.

  6. Čokoládovou roládu se smetanovým krémem nakonec poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!