Čokoládová roláda se smetanovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto špetka sůl 4 ks vejce 80 g solamyl 2 lžíce kakao 1 ks bílek 130 g cukr moučka 2 lžíce hladká mouka 2 lžičky kypřící prášek do pečiva 100 g mleté mandle na potření máslo na ozdobu cukr moučka krém 1 ks vanilkový cukr 0.3 l smetana ke šlehání
Postup Čokoládová roláda se smetanovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Pergamenový papír položíme na plech a potřeme máslem. Vejce, bílek, cukr a sůl šleháme do husté pěny, až se cukr úplně rozpustí. Solamyl, mouku, kakao a kypřící prášek smícháme, po částech prosejeme do pěny, opatrně vmícháme.
Těsto rozprostřeme po plechu, posypeme mandlemi a pečeme v troubě předehřáté na 225 °C.
Základ na čokoládovou roládu překlopíme na papír na pečení a pergamenový papír stáhneme. Srolujeme s papírem a zabalené do velké utěrky necháme vychladnout.
Šlehačku ušleháme do tuha. Vmícháme vanilkový cukr.
Vychladlou piškotovou roládu naplníme a smetanovým krémem potřeme také povrch.
Čokoládovou roládu se smetanovým krémem nakonec poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a podáváme.