Čokoládová zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks žloutek
0.3 l mléko
1 lžička skořice mletá
100 g cukr moučka
50 g hořká čokoláda
4 dl smetana ke šlehání
70 g lískové oříšky
60 g kokosky
na ozdobu
150 ml šlehačka
strouhaná čokoláda
12 ks čokoládové bonbóny
12 ks kokosky (malé)

Postup přípravy receptu

  1. Mléko nalijeme do hrnce, přidáme žloutky, cukr, špetku soli a mletou skořici. Hrnec postavíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí krému. Čokoládu rozlámeme na kousky a v krému ji rozpustíme. Hrnec vyndáme z vodní lázně a mícháme do vychladnutí.

  2. Lískové oříšky na suché pánvi opražíme dozlatova, necháme vystydnout a pak jemně rozemeleme spolu s kokoskami. Šlehačku vyšleháme dotuha a spolu s mletými oříšky a kokoskami vmícháme do krému.

  3. Čokoládový krém vlijeme do formy a dáme do mrazáku, nejlépe přes noc. Asi 1/2 hodiny před podáváním přendáme z mrazničky do lednice.

  4. Na talířích zdobíme šlehačkou, kokoskami, čokoládovými bonbóny a sypeme strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!