Čokoládová zmrzlina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks žloutek 0.3 l mléko 1 lžička skořice mletá 100 g cukr moučka 50 g hořká čokoláda 4 dl smetana ke šlehání 70 g lískové oříšky 60 g kokosky na ozdobu 150 ml šlehačka strouhaná čokoláda 12 ks čokoládové bonbóny 12 ks kokosky (malé)
Postup Čokoládová zmrzlina recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko nalijeme do hrnce, přidáme žloutky, cukr, špetku soli a mletou skořici. Hrnec postavíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí krému. Čokoládu rozlámeme na kousky a v krému ji rozpustíme. Hrnec vyndáme z vodní lázně a mícháme do vychladnutí.
Lískové oříšky na suché pánvi opražíme dozlatova, necháme vystydnout a pak jemně rozemeleme spolu s kokoskami. Šlehačku vyšleháme dotuha a spolu s mletými oříšky a kokoskami vmícháme do krému.
Čokoládový krém vlijeme do formy a dáme do mrazáku, nejlépe přes noc. Asi 1/2 hodiny před podáváním přendáme z mrazničky do lednice.
Na talířích zdobíme šlehačkou, kokoskami, čokoládovými bonbóny a sypeme strouhanou čokoládou.