Čokoládové preclíky s kávovou příchutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
120 g máslo
1 ks bílek
100 g cukr krystal
150 g hladká mouka
1 lžička hořké kakao
1 lžička jemná káva
na obalení
120 g kvalitní čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 165 °C a mřížku umístíme v dolní třetině.

  2. V jedné míse smícháme mouku, kávu, kakao a sůl. V druhé misce všleháme do pěny máslo a za stálého míchání přidáváme cukr, bílek a nakonec suché suroviny.

  3. Čajovou lžičkou odebíráme kousky těsta a tvoříme hadíky dlouhé asi 15 cm, ze kterých vytvoříme preclíky. Preclíky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Nedáváme je moc blízko sebe. Vložíme do trouby a pečeme asi 12 - 15 minut. Asi 5 minut je necháme vychladnout na talíři a poté je přendáme na mřížku.

  4. Ve vodní lázni rozpustíme za stálého míchání čokoládu. Čokoládou pomocí cukrářského sáčku ozdobíme preclíky. Nebo preclíky namáčíme do čokolády.

  5. Čokoládové preclíky s kávovou příchutí podáváme studené. Z těsta vyjde asi 50 preclíků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!