Čokoládové preclíky s kávovou příchutí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 120 g máslo 1 ks bílek 100 g cukr krystal 150 g hladká mouka 1 lžička hořké kakao 1 lžička jemná káva na obalení 120 g kvalitní čokoláda
Postup Čokoládové preclíky s kávovou příchutí recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 165 °C a mřížku umístíme v dolní třetině.
V jedné míse smícháme mouku, kávu, kakao a sůl. V druhé misce všleháme do pěny máslo a za stálého míchání přidáváme cukr, bílek a nakonec suché suroviny.
Čajovou lžičkou odebíráme kousky těsta a tvoříme hadíky dlouhé asi 15 cm, ze kterých vytvoříme preclíky. Preclíky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Nedáváme je moc blízko sebe. Vložíme do trouby a pečeme asi 12 - 15 minut. Asi 5 minut je necháme vychladnout na talíři a poté je přendáme na mřížku.
Ve vodní lázni rozpustíme za stálého míchání čokoládu. Čokoládou pomocí cukrářského sáčku ozdobíme preclíky. Nebo preclíky namáčíme do čokolády.
Čokoládové preclíky s kávovou příchutí podáváme studené. Z těsta vyjde asi 50 preclíků.