Čokoládový cheesecake Andrejka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g máslo
1 balíček BeBe sušenky
náplň
300 g čokoláda na vaření
500 g nízkotučný tvaroh
250 ml smetana ke šlehaní

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrolíme a přidáme do nich máslo. Podobně jako bychom dělali drobenku na koláč. Směs natlačíme na dno dortové formy, kterou si předem vyložíme alobalem.

  2. Nad páru dámu rozpustit čokoládu.

  3. Mezitím si připravíme krém na cheesecake. V míse rozmícháme tvaroh, přidáme šlehačku a pořádně zamícháme. Když se nám čokoláda rozpustí, tak ji necháme chvilku zchladnout. Poté přelijeme do tvarohu se šlehačkou a pořádně promícháme.

  4. Rozmíchanou hmotu nalijeme do dortové formy, kde máme již sušenky s máslem. Hmotu rovnoměrně rozetřeme a dezert dáme zchladnout do lednice. Nejlépe na 24 hodin, ale můžeme to tam nechat také jen 1 hodinu, i tak je cheesecake vynikající.

  5. Čokoládový cheesecake Andrejka podáváme vychlazený, nejlepší je ale až druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!