Čokoládový dort s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 ks vejce
160 g cukr moučka
1 balíček hořká čokoláda
150 g hrubá mouka
100 g tuk na pečení
krém
60 g máslo
3 balíčky čokoláda na vaření
1 kelímek kysaná smetana (250g)
na ozdobu
0.3 balíčku čokoláda na vaření
10-15 kuliček třešně
0.5 balíčku bílá čokoláda
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
náplň
1 sklenice třešňový kompot
na potření
1 sklenka třešňová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme, rozpustíme nad párou a necháme chladnout. Třešně (můžeme použít i čerstvé) necháme na sítu okapat a pak je vypeckujeme.

  2. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a vyšleháme do pěny. Pak pramínkem přilijeme vychladlou čokoládu a prošleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a po troškách ho společně s moukou vmícháme to vyšlehané hmoty.

  3. Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy (20cm), uhladíme a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut na střední stupeň. Necháme vychladnout.

  4. Nalámanou čokoládu (použijeme necelé 2 celé balíčky a 3/4 z třetího balíčku) smíchanou s máslem necháme nad párou rozpustit. Smetanu vyšleháme s cukrem, přilijeme vychladlou čokoládu a vymícháme hladký krém.

  5. Vychladlý korpus překrojíme na tři díly. Spodní díl potřeme marmeládou a na ni naneseme třetinu krému. Poklademe je třešněmi a přiklopíme prostředním dílem potřeným marmeládou. Naneseme polovinu zbývajícího krému, poklademe zbylými třešněmi a přiklopíme vrchním dílem.

  6. Povrch dortu potřeme zbylým krémem, ozdobíme kuličkami třešní a posypeme hoblinkami bílé a hnědé čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!