Vepřové maso zapečené v sýrové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

40 g slanina
olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
30 g máslo
100 g cibule
1 lžíce kečup
1 špetka pepř
30 g hladká mouka
2 lžíce zakysaná smetana
4 ks sterilovaná feferonka
300 g vepřová krkovice bez kosti
400 ml vývar nebo voda
200 g těstoviny - mašličky
200 g sýr ementálského typu

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme osušíme a naklepeme. Plátky masa solíme, opeříme a nakrájíme na hranolky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Vše orestujeme na oleji

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu

  3. Omáčka:

  4. Sýr nastrouháme. Feferonky zbavíme jadýrek a nakrájíme najemno. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme pokrájené feferonky vaříme pozvolna 15 minut. Potom vmícháme strouhaný sýr a kečup. Podle chuti přisolíme a připepříme

  5. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou

  6. Nyní smícháme připravené maso, těstoviny a ostrou sýrovou omáčku. Vložíme do zapékací misky a pečeme v horké troubě asi 20 minut. Před dokončením zalijeme ušlehanými vejci se smetanou a dopečeme dorůžova

  7. Podáváme se zeleninou a sypeme sekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!