Vepřové maso zapečené v sýrové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 40 g slanina olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 30 g máslo 100 g cibule 1 lžíce kečup 1 špetka pepř 30 g hladká mouka 2 lžíce zakysaná smetana 4 ks sterilovaná feferonka 300 g vepřová krkovice bez kosti 400 ml vývar nebo voda 200 g těstoviny - mašličky 200 g sýr ementálského typu
Postup Vepřové maso zapečené v sýrové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme osušíme a naklepeme. Plátky masa solíme, opeříme a nakrájíme na hranolky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Vše orestujeme na oleji
Těstoviny uvaříme podle návodu
Omáčka:
Sýr nastrouháme. Feferonky zbavíme jadýrek a nakrájíme najemno. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme pokrájené feferonky vaříme pozvolna 15 minut. Potom vmícháme strouhaný sýr a kečup. Podle chuti přisolíme a připepříme
Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou
Nyní smícháme připravené maso, těstoviny a ostrou sýrovou omáčku. Vložíme do zapékací misky a pečeme v horké troubě asi 20 minut. Před dokončením zalijeme ušlehanými vejci se smetanou a dopečeme dorůžova
Podáváme se zeleninou a sypeme sekanými bylinkami.