Čokoládový fazolový krém recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

150 g máslo
250 g fazole
100 g cukr moučka
80 g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vodu vyměníme a fazole uvaříme doměkka. Použít můžeme i fazole již předvařené, příprava krému bude rychlejší

  2. Uvařené fazole scedíme, rozmixujeme a ještě protlačíme přes síto, abychom získali co nejjemnější konzistenci fazolové hmoty. Necháme vychladnout

  3. Čokoládu nalámeme na malé kousky, dáme do kastrolku a nad párou necháme změknout

  4. Cukr prosejeme, máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, po částech přidáváme fazolovou hmotu a čokoládu. Vše ušleháme na hladký krém

  5. Čokoládový fazolový krém chutná stejně dobře, jako jiné sladké krémy a potřít s ním můžeme dorty, piškotové řezy, rolády, nebo i BeBe sušenky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!