Čokoládový fazolový krém recept
Apetit Recepty dezertyPostup Čokoládový fazolový krém
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vodu vyměníme a fazole uvaříme doměkka. Použít můžeme i fazole již předvařené, příprava krému bude rychlejší
Uvařené fazole scedíme, rozmixujeme a ještě protlačíme přes síto, abychom získali co nejjemnější konzistenci fazolové hmoty. Necháme vychladnout
Čokoládu nalámeme na malé kousky, dáme do kastrolku a nad párou necháme změknout
Cukr prosejeme, máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, po částech přidáváme fazolovou hmotu a čokoládu. Vše ušleháme na hladký krém
Čokoládový fazolový krém chutná stejně dobře, jako jiné sladké krémy a potřít s ním můžeme dorty, piškotové řezy, rolády, nebo i BeBe sušenky.