Čokoládový koláč s mandlemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 190 g cukr 6 ks vejce 220 g čokoláda 320 g mandle 0.5 ks kypřící prášek do pečiva 220 g čerstvé máslo 3 lžíce čokoládový likér podle potřeby máslo na vymazání na ozdobu 2-3 lžíce třtinový cukr
Postup Čokoládový koláč s mandlemi recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Troubu předehřejeme na 180 °C. Čokoládu nasekáme na malé kousky. Můžeme ji rozdrtit v igelitovém sáčku pomocí válečku na těsto. Mandle nasekáme najemno. Dortovou formu (průměr 26 - 28 cm) vyložíme pečícím papírem. Stačí vyložit dno a okraje vymazat máslem. Vejce rozklepneme a samotné je důkladně rozšleháme.
Změklé máslo ušleháme spolu s cukrem. Zašleháme do něj vejce a vmícháme čokoládu s mandlemi, kypřícím práškem a nakonec likér.
Čokoládové těsto rovnoměrně rozprostřeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme asi 45 - 50 minut.
Upečený čokoládový koláč s mandlemi vyklopíme, necháme vychladnout a před podáváním jej lehce pocukrujeme.