Čokoládový korpus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
100 g máslo
2 lžičky kakao
100 g čokoláda
100 g hladká mouka
3 lžíce sladká smetana
1 lžička kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpustíme čokoládu s máslem. Necháme vychladnout, ale nemusíme dávat do lednice.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do lehké pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli a kakaem. Mouku můžeme prosít přes síty, bude kypřejší. Žloutkovou pěnu smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Pak střídavě přimícháme sníh a kakaovou mouku. Nakonec vmícháme 3 lžíce sladké smetany.

  3. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 175 °C a dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do formy rovnoměrně rozprostřeme těsto, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pak troubu vypneme a čokoládový korpus necháme v troubě ještě několik minut dojít. Pak formu s korpusem vyjmeme a necháme zcela vychladnout.

  4. Čokoládový korpus plníme různými krémy podle chuti, ale mně chutnal jen tak samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!