Čokoládový korpus recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 lžíce cukr 1 špetka sůl 4 ks vejce 100 g máslo 2 lžičky kakao 100 g čokoláda 100 g hladká mouka 3 lžíce sladká smetana 1 lžička kypřící prášek do pečiva
Postup Čokoládový korpus recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpustíme čokoládu s máslem. Necháme vychladnout, ale nemusíme dávat do lednice.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do lehké pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli a kakaem. Mouku můžeme prosít přes síty, bude kypřejší. Žloutkovou pěnu smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Pak střídavě přimícháme sníh a kakaovou mouku. Nakonec vmícháme 3 lžíce sladké smetany.
Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 175 °C a dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do formy rovnoměrně rozprostřeme těsto, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pak troubu vypneme a čokoládový korpus necháme v troubě ještě několik minut dojít. Pak formu s korpusem vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
Čokoládový korpus plníme různými krémy podle chuti, ale mně chutnal jen tak samotný.