Čokoládový nepečený dezert recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 90 g máslo 30 g čokoláda 30 g čokoládové sušenky krém 2 lžíce mléko 230 g čokoláda 1 balíček vanilka 40 g cukr krupice 160 g třtinový cukr 450 g philadelphia
Postup Čokoládový nepečený dezert recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme korpus. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Piškoty (sušenky) rozmixujeme, přidáme měkké máslo, čokoládu a ještě jednou mixujeme.
Směs dáme do formy a dobře prsty přitlačíme. Dáme do mrazáku na 30 minut.
Necháme rozpustit čokoládu.
Krém: Philadelphii našleháme s třtinovým cukrem, krupicovým cukrem, mlékem a vanilkou, šleháme 2 minuty s největší rychlostí. Přidáme čokoládu a šleháme další 2 minuty.
Piškotový korpus vytáhneme z mrazáku a vyplníme sýrovou směsí, dáme do lednice a necháme do ztuhnutí.
Čokoládový nepečený dezert podáváme se šlehačkou, můžeme ještě dozdobit.