Čokoládový nepečený dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
90 g máslo
30 g čokoláda
30 g čokoládové sušenky
krém
2 lžíce mléko
230 g čokoláda
1 balíček vanilka
40 g cukr krupice
160 g třtinový cukr
450 g philadelphia

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme korpus. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Piškoty (sušenky) rozmixujeme, přidáme měkké máslo, čokoládu a ještě jednou mixujeme.

  2. Směs dáme do formy a dobře prsty přitlačíme. Dáme do mrazáku na 30 minut.

  3. Necháme rozpustit čokoládu.

  4. Krém: Philadelphii našleháme s třtinovým cukrem, krupicovým cukrem, mlékem a vanilkou, šleháme 2 minuty s největší rychlostí. Přidáme čokoládu a šleháme další 2 minuty.

  5. Piškotový korpus vytáhneme z mrazáku a vyplníme sýrovou směsí, dáme do lednice a necháme do ztuhnutí.

  6. Čokoládový nepečený dezert podáváme se šlehačkou, můžeme ještě dozdobit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!