Čokoládový pohár recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g kakao
8 plátků ananas
2 lžičky cukr krupice
400 ml smetana ke šlehání
8 kopečků čokoládová zmrzlina
100 g plátková hořká čokoláda
na ozdobu
4 ks jahoda

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si připravíme pařížskou šlehačku. V polovině smetany rozmícháme kakao a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme, necháme vychladnout a na noc dáme do ledničky.

  2. Plátky ananasu nakrájíme na trojhránky.

  3. Druhý den směs vyšleháme do pařížské šlehačky a přisladíme. Zbytek smetany vyšleháme do bílé šlehačky.

  4. Do předem předmražených pohárů dáme po dvou kopečcích zmrzliny, po dvou plátcích ananasu nakrájených na trojhránky, nastříkáme oba druhy šlehaček, napícháme úlomky čokolády a navrch zasadíme voňavou jahodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!