Cuketové bramboráčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
1 lžíce majoránka
1 ks cuketa
3-4 lžíce polohrubá mouka
2 ks větší brambora
0.5 lžičky drcený barevný pepř nebo koření na steak (popř.obojí)
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu opláchneme, pokud není mladá tak i oloupeme a zbavíme zrnek, na jemno nastrouháme a zbavíme přebytečné vody. Brambory oloupeme a nastrouháme také na jemno. Smícháme s cuketou, přidáme utřený česnek, mouku, rozšlehaná vejce a ochutíme solí a kořením. Všechny ingredience důkladně promícháme a necháme 10 minut rozležet.

  2. Těsto znovu promícháme a na rozpáleném oleji smažíme malé placičky, asi 3 - 4 minuty po každé straně.

  3. Cuketové bramboráčky podáváme teplé jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!