Cuketové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
5 lžic olej
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
kmín
2 snítky tymián
1 ks chilli paprička
500 g mleté maso
černý pepř mletý
2 ks velká cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Do mletého masa vmícháme koření - sůl, pepř, kmín, a také vejce a cibuli s česnekem. Směs pořádně promícháme.

  2. Cukety omyjeme a podélně je nakrájíme na slabé tenké proužky (nejlépe škrabkou). Nasypeme je do vroucí osolené vody a a si 3 minut y je blanšírujeme. Potom vodu slijeme, plátky cuket prolijeme studenou vodou a necháme je okapat.

  3. Z masové směsi tvarujeme malé karbanátky, které balíme do proužků cuket. Konce plátků cuket upevníme párátkem.

  4. Tymián omyjeme, osušíme a lístky otrháme a rozemneme. Chilli papričku zbavíme jadřince a jadérek, nakrájíme ji nadrobno a spolu s lístky tymiánu vše smícháme s olejem. Rozpálíme troubu na 200°C. Karbanátky potřeme ochuceným olejem a samostatně každý zvlášť zabalíme do alobalu.

  5. Zabalené karbanátky rovnáme na plech a pečeme je v troubě přibližně 10 minut.

  6. Karbanátky podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!