Cuketové karbanátky s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

140 g slanina
6 stroužků česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
500 g cuketa
1 ks rohlík
300 g mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
petrželka
majoránka
mletá paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
sádlo
voda
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a hned si ji opražíme na kapce oleje do křupava.

  2. Umytou cuketu bez oloupání nastrouháme na struhadle bez konečků. Rohlík nakrájíme na kousky a navlhčíme vodou. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme s petrželkou nadrobno.

  3. Do mísy vložíme mleté maso, cuketu, cibuli, česnek, petrželku, vyždímaný rohlík, slaninu a koření s bylinkami. Směs ručně propracujeme a ze směsi tvoříme malé karbanátky, které obalíme jen ve strouhance.

  4. Karbanátky osmažíme na oleji (sádle) a ukládáme na ubrousek.

  5. Cuketové karbanátky s vepřovým masem a slaninou podáváme s bramborovou přílohou jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!