Cuketové karbanátky s vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 140 g slanina 6 stroužků česnek 1 ks vejce 1 ks cibule 500 g cuketa 1 ks rohlík 300 g mleté vepřové maso podle chuti sůl petrželka majoránka mletá paprika mletý černý pepř podle potřeby strouhanka sádlo voda olej na smažení
Postup Cuketové karbanátky s vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a hned si ji opražíme na kapce oleje do křupava.
Umytou cuketu bez oloupání nastrouháme na struhadle bez konečků. Rohlík nakrájíme na kousky a navlhčíme vodou. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme s petrželkou nadrobno.
Do mísy vložíme mleté maso, cuketu, cibuli, česnek, petrželku, vyždímaný rohlík, slaninu a koření s bylinkami. Směs ručně propracujeme a ze směsi tvoříme malé karbanátky, které obalíme jen ve strouhance.
Karbanátky osmažíme na oleji (sádle) a ukládáme na ubrousek.
Cuketové karbanátky s vepřovým masem a slaninou podáváme s bramborovou přílohou jako teplý hlavní chod.