Cuketové řezy s marcipánovou přikrývkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 ml olej
1 špetka sůl
5 ks vejce
2 lžíce rum
500 g cuketa
250 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
440 g hladká mouka
100 g lískové ořechy
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
2 lžíce kakao
200 g marcipánová hmota
na potření
50 g meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Lískové oříšky nameleme nebo nastrouháme. Hladkou nebo polohrubou mouku prosejeme s práškem do pečiva.

  2. V míse vyšleháme vejce, sůl, cukr moučka, vanilkový cukr a skořici. Šleháme alespoň 10 minut do nadýchané pěny. Dále přišleháme olej - nejlépe s máslovou příchutí, rum a nastrouhanou cuketu. Nakonec přidáme mleté lískové ořechy a prosetou mouku s práškem do pečiva.

  3. Troubu si předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Těsto uhladíme na plech a pečeme asi 20 - 30 minut v troubě. Korpus necháme vychladnout. Korpus potom rozřízneme na dva díly. Jeden díl potřeme meruňkovým džemem a druhým dílem přikryjeme.

  4. Kakao prosejeme. Marcipán nakrájíme na kousky a dobře promícháme s kakaem. Na kuchyňském válu posypaném cukrem moučka z marcipánové hmoty vyválíme plát asi na 2 mm silný. Plátem marcipánu přikryjeme cuketové řezy a marcipánový plát jemně zvlníme.

  5. Cuketové řezy s marcipánovou přikrývkou nakrájíme na kostky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!