Cuketové řezy s marcipánovou přikrývkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 250 ml olej 1 špetka sůl 5 ks vejce 2 lžíce rum 500 g cuketa 250 g cukr moučka 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 440 g hladká mouka 100 g lískové ořechy 1 balíček kypřící prášek do pečiva na ozdobu 2 lžíce kakao 200 g marcipánová hmota na potření 50 g meruňkový džem
Postup Cuketové řezy s marcipánovou přikrývkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Lískové oříšky nameleme nebo nastrouháme. Hladkou nebo polohrubou mouku prosejeme s práškem do pečiva.
V míse vyšleháme vejce, sůl, cukr moučka, vanilkový cukr a skořici. Šleháme alespoň 10 minut do nadýchané pěny. Dále přišleháme olej - nejlépe s máslovou příchutí, rum a nastrouhanou cuketu. Nakonec přidáme mleté lískové ořechy a prosetou mouku s práškem do pečiva.
Troubu si předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Těsto uhladíme na plech a pečeme asi 20 - 30 minut v troubě. Korpus necháme vychladnout. Korpus potom rozřízneme na dva díly. Jeden díl potřeme meruňkovým džemem a druhým dílem přikryjeme.
Kakao prosejeme. Marcipán nakrájíme na kousky a dobře promícháme s kakaem. Na kuchyňském válu posypaném cukrem moučka z marcipánové hmoty vyválíme plát asi na 2 mm silný. Plátem marcipánu přikryjeme cuketové řezy a marcipánový plát jemně zvlníme.
Cuketové řezy s marcipánovou přikrývkou nakrájíme na kostky a podáváme.