Ďábelská játra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 1 špetka sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks pórek 0.5 kostky masox 3 lžíce hladká mouka 1 špetka drcený kmín 2 lžíce rajský protlak 1 špetka mletý černý pepř 500 g kuřecí játra
Postup Ďábelská játra recept
Postup přípravy receptu
-
Játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
V kastrole necháme krátce vyškvařit slaninu. Přidáme máslo a cibulku a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme játra. Směs okmínujeme a opepříme. Přisypeme pórek a za občasného míchání vše dusíme. Jakmile játra pustí šťávu, přimícháme protlak nebo kečup, podlijte trochou vody a dusíme doměkka. Přidáme masox, který ve směsi dobře rozmícháme. Zaprášíme moukou a opět dobře rozmícháme. Za občasného míchání vaříme směs 15 - 20 minut. Nakonec ochutíme solí.
Ďábelská játra podáváme s rýží nebo brambory a čerstvou zeleninou.