Divoké špalíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks petrželka
100 g šunka
1-2 ks cibule
0.5 ks celer
2 listy celer
1-2 ks mrkev
2-3 ks bobkový list
1-2 dl červené víno
750 g vepřová plec
5 kuliček celý pepř
100 g uzená slanina
5 kuliček celé nové koření
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plec nakrájíme na větší špalíčky, osolíme a prošpikujeme slaninou.

  2. Na zbylé slanině pokrájené na kostičky zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme maso, necháme zatáhnout a vsypeme drobně nakrájenou kořenovou zeleninou, kterou předem mírně osmahneme na másle. Přidáme koření, celé celerové listy a

  3. mírně podlijeme vodou. Vše pečeme pod pokličkou v troubě doměkka.

  4. Až je maso měkké, vyndáme ho na talíř. Listy celeru vyjmeme. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme červeným vínem a dobře provaříme. Podle chuti osolíme. Potom šťávu přecedíme. Divoké masové špalíky dáme zpět, přidáme najemno nakrájenou šunku a již jen prohřejeme.

  5. Divoké špalíky podáváme například s kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!