Dobrá kapustnice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
200 g brambory
1 ks cibule
30 g sádlo
250 g klobása
1 ks bobkový list
30 g hladká mouka
10 g sušené houby
350 g kyselé zelí
300 g vepřové uzené maso
podle chuti
sůl
majoránka
drcený kmín
celý černý pepř
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kyselé zelí nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme s trochou soli.

  2. Omyté vepřové uzené maso a sušené houby dáme vařit do vody. Po hodině varu přidáme nakrájené kyselé zelí, nakrájenou cibuli, bobkový list, celý černý pepř, celé nové koření, drcený kmín, česnek rozetřený se solí a vaříme dále.

  3. Měkké maso vyndáme, polévku zahustíme jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky, přidáme celou klobásu a povaříme 20 minut. Krátce před dovařením přidáme majoránku. Klobásu vyndáme a spolu s uzeným masem nakrájíme a vložíme dovařit zpět do polévky.

  4. Brambory nakrájené na čtvrtky si mezitím uvaříme zvlášť. Uvařené brambory vložíme na talíř a zalijeme vařící kapustnicí.

  5. Dobrou kapustnici podáváme s krajícem čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!