Dobrá kapustnice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 200 g brambory 1 ks cibule 30 g sádlo 250 g klobása 1 ks bobkový list 30 g hladká mouka 10 g sušené houby 350 g kyselé zelí 300 g vepřové uzené maso podle chuti sůl majoránka drcený kmín celý černý pepř celé nové koření
Postup Dobrá kapustnice recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kyselé zelí nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme s trochou soli.
Omyté vepřové uzené maso a sušené houby dáme vařit do vody. Po hodině varu přidáme nakrájené kyselé zelí, nakrájenou cibuli, bobkový list, celý černý pepř, celé nové koření, drcený kmín, česnek rozetřený se solí a vaříme dále.
Měkké maso vyndáme, polévku zahustíme jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky, přidáme celou klobásu a povaříme 20 minut. Krátce před dovařením přidáme majoránku. Klobásu vyndáme a spolu s uzeným masem nakrájíme a vložíme dovařit zpět do polévky.
Brambory nakrájené na čtvrtky si mezitím uvaříme zvlášť. Uvařené brambory vložíme na talíř a zalijeme vařící kapustnicí.
Dobrou kapustnici podáváme s krajícem čerstvého chleba.