Dobrá moravská zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks brambory
1 ks středně velká cibule
500 g kysané zelí
400 g smetana 12%
2 ks ostravská klobáska
podle chuti
sůl
kmín
vegeta
bobkový list
nové koření
pepř
sójová omáčka
podle potřeby
sádlo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme na drobné kostičky a osmahneme na rozehřátém sádle. Přidáme překrájené kysané zelí i s lákem (můžeme propláchnout), osolíme, opepříme, okořeníme trochou kmínu, přidáme pár kuliček nového koření a pár lístků bobkového listu.

  2. Podušené zelí zalijeme vodou, přidáme na větší kostičky nakrájené brambory a vaříme pod pokličkou. Jakmile brambory změknou, přidáme na kostičky nakrájené ostravské klobásky. Zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně a přes sítko vlijeme do polévky. Dochutíme vegetou, sójovou omáčkou a krátce povaříme.

  3. Dobrou moravskou zelňačku rozlijeme do talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!