Dobrá moravská zelňačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks brambory 1 ks středně velká cibule 500 g kysané zelí 400 g smetana 12% 2 ks ostravská klobáska podle chuti sůl kmín vegeta bobkový list nové koření pepř sójová omáčka podle potřeby sádlo hladká mouka
Postup Dobrá moravská zelňačka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme na drobné kostičky a osmahneme na rozehřátém sádle. Přidáme překrájené kysané zelí i s lákem (můžeme propláchnout), osolíme, opepříme, okořeníme trochou kmínu, přidáme pár kuliček nového koření a pár lístků bobkového listu.
Podušené zelí zalijeme vodou, přidáme na větší kostičky nakrájené brambory a vaříme pod pokličkou. Jakmile brambory změknou, přidáme na kostičky nakrájené ostravské klobásky. Zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně a přes sítko vlijeme do polévky. Dochutíme vegetou, sójovou omáčkou a krátce povaříme.
Dobrou moravskou zelňačku rozlijeme do talířů a podáváme.