Dobrá ořechová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 hrnečku olej
2 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
1 hrneček cukr moučka
1 hrneček hladká mouka
0.5 hrnečku vlažné mléko
1 hrneček mleté vlašské ořechy
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady.

  2. Pečlivě vypracované těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pomalu pečeme v mírně až středně vyhřáté formě.

  3. Po upečení ořechovou bábovku pocukrujeme a necháme vychladnout.

  4. Bábovka podle tohoto receptu je rychle připravená a můžeme ji kdykoli obměnit a udělat třeba mramorovou (část těsta obarvit kakaem), straciatellovou (do těsta nasekat čokoládu). Klidně můžeme do těsta přidat mandle, strouhaný kokos, co vás napadne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!