Kuře na rozmarýnu s bílými hříbky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- máslo podravka 1 ks velká cibule hladká mouka citronová šťáva sušený rozmarýn 4 ks kuřecí čtvrtky 250 g sterilované bílé hříbky
Postup Kuře na rozmarýnu s bílými hříbky
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče vložíme 4 kuřecí čtvrtky, posolíme je, zakapeme citronovou šťávou z 1 citronu a posypeme sušeným rozdrceným rozmarýnem. Necháme nejméně 2 hodiny rozležet
Potom na každou čtvrtku kuřete vložíme slabý plátek másla, zasypeme vše na silnější půlkolečka nakrájenou cibulí, podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby na 1/2 hodiny dusit. Po 1/2 hodině přidáme sterilované bílé hříbky (můžeme použít i žampiony) a dusíme skoro doměkka. Pak kuřecí čtvrtky odkryjeme a dopečeme dozlatova
Maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a provaříme. Dochutíme podravkou, popřípadě přidáme citronovou šťávu dle chuti
Kuře na rozmarýnu s bílými hříbky podáváme a bramborovou kaší nebo rýží.