Dobré škvarkové pečivo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
300 g hladká mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
250 g domácí škvarky
podle chuti
sůl
na potření
vejce
podle potřeby
mléko
na ozdobu
mák

Postup přípravy receptu

  1. Domácí škvarky umeleme a v míse je promícháme s moukou, solí a práškem do pečiva. Přidáme vejce a po troškách přilijeme mléko. Promícháme na vláčné těsto, které potom necháme odpočinout na 30 minut v chladu.

  2. Hotové těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a tvoříme z něho menší tyčinky nebo čtverečky. Tvar a velikost pečiva záleží na nás. Vykrájené kousky těsta vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo jinými semínky.

  3. Škvarkové pečivo upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  4. Dobré škvarkové pečivo vydrží pár dní a časem bude více vláčné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!