Dobré škvarkové pečivo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 300 g hladká mouka 0 balíčků kypřící prášek do pečiva 250 g domácí škvarky podle chuti sůl na potření vejce podle potřeby mléko na ozdobu mák
Postup Dobré škvarkové pečivo recept
Postup přípravy receptu
-
Domácí škvarky umeleme a v míse je promícháme s moukou, solí a práškem do pečiva. Přidáme vejce a po troškách přilijeme mléko. Promícháme na vláčné těsto, které potom necháme odpočinout na 30 minut v chladu.
Hotové těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a tvoříme z něho menší tyčinky nebo čtverečky. Tvar a velikost pečiva záleží na nás. Vykrájené kousky těsta vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo jinými semínky.
Škvarkové pečivo upečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Dobré škvarkové pečivo vydrží pár dní a časem bude více vláčné.