Dobrý boršč po česku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl ocet 1 hrst cibule 1 hrst celer 1 l voda 1 hrst mrkev 1 plechovka rajčatový protlak 1 kostka masox 1 ks brambora 3 hrstě bílé zelí 1 l vroucí voda 2 lžíce olej nebo sádlo 0 kg vepřové maso mletý černý pepř 6 kuliček celý černý pepř 2 lístky bobkovy list 4 kuličky celé nové koření
Postup Dobrý boršč po česku recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit maso s kořením a česnekem asi do 1 l vody. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na kousky.
Ve větším hrnci osmahneme na tuku cibuli, mrkev, celer a zelí. Přidáme masox, protlak, bramboru a podlijeme asi 1 l vody. Vaříme doměkka. Vývar scedíme a maso nakrájíme. Maso vložíme do hrnce se zeleninou a nalijeme i vývar. Boršč ochutíme solí, pepřem a octem. Nakonec dáme sekanou petrželovou nať, výborná je i celerová. Voda se během vaření vypařuje, podle potřeby ji dolijeme nebo necháme polévku hustou. Můžeme dolít i vývar.
Boršč po česku podáváme s čerstvým pečivem.