Dobrý domácí perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg cukr
1 ks vejce
5 dkg máslo
0.3 l mléko
1 ks prášek do pečiva
10 lžic med
50 dkg hladká mouka
1 balíček prášek do perníku
na ozdobu
šlehačka
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
na potření
malinová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Suché přísady zaděláme vlažným medem, ve kterém rozpustíme tuk, rozmícháme mléko a vejce. Těsto spojíme v jednolitou hmotu.

  2. Těsto na perník upečeme v dobře vymazaném pekáči či dortové a jiné formě vysypané hrubou moukou. Perník před pečením potřeme mlékem, aby nepopraskal. Trouba musí být předem vyhřátá. Po zapečení zmírníme teplotu na 150 °C.

  3. Domácí perník po upečení můžeme potřít marmeládou, případně ozdobit šlehačkou. Ale dobrý je i samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!