Dobrý domácí perník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg cukr 1 ks vejce 5 dkg máslo 0.3 l mléko 1 ks prášek do pečiva 10 lžic med 50 dkg hladká mouka 1 balíček prášek do perníku na ozdobu šlehačka podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání na potření malinová marmeláda
Postup Dobrý domácí perník recept
Postup přípravy receptu
-
Suché přísady zaděláme vlažným medem, ve kterém rozpustíme tuk, rozmícháme mléko a vejce. Těsto spojíme v jednolitou hmotu.
Těsto na perník upečeme v dobře vymazaném pekáči či dortové a jiné formě vysypané hrubou moukou. Perník před pečením potřeme mlékem, aby nepopraskal. Trouba musí být předem vyhřátá. Po zapečení zmírníme teplotu na 150 °C.
Domácí perník po upečení můžeme potřít marmeládou, případně ozdobit šlehačkou. Ale dobrý je i samotný.