Dobrý hruškový koláč s čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 sklenice hruškový kompot těsto 1 špetka sůl 4 ks vejce 60 g máslo 200 g čokoláda 80 g cukr moučka 70 g polohrubá mouka 5 lžic hrušková kompotová šťáva na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Dobrý hruškový koláč s čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku s práškem do pečiva si prosejeme. Hrušky necháme odkapat a nakrájíme je na větší kousky. Žlouky vyšleháme do pěny s cukrem moučka. Čokoládu rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni s máslem. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Pěnové žloutky prošleháme s prosetou moukou s práškem do pečiva, rozpuštěnou kvalitní čokoládou, šťávou z kompotu a nakonec do těsta jemně přimícháme sníh našlehaný z bílků. Hrušky obalíme ve vanilkovém cukru.
Kulatou formu vyložíme pečícím papírem. Pokud nepoužijeme pečící papír, formu můžeme vymazat máslem a vysypat moukou. Do formy uhladíme čokoládové těsto a vrch těsta ozdobíme hruškami.
Hruškový koláč pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C, poté teplotu snížíme a pečeme dalších 15 - 20 minut. Hruškový koláč s čokoládou necháme vychladnout.
Dobrý hruškový koláč s čokoládou poprášíme cukrem moučka, nakrájíme a podáváme.