Domácí bramborový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 5-6 ks brambory 2 ks cibule 1-2 kostky masox 0 kg točený salám podle potřeby olej voda polohrubá mouka podle chuti sůl mletá sladká paprika
Postup Domácí bramborový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Zhruba 2 větší cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté hrnec odstavíme, osmahnutou cibulku posypeme sladkou paprikou a vrátíme zpět na ohřev.
Přidáme syrové, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a osolíme. Za stálého míchání necháme brambory chvíli povařit a poté zalijeme hrnec vodou, přidáme masox a přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme vařit, dokud brambory nezměknou (cca 30 minut). Na závěr guláš dochutíme solí a masoxem, zahustíme jíškou. Já používám vlažnou vodu smíchanou s polohrubou moukou, za stálého míchání pomalu nalévám do guláše, aby se netvořily hrudky, zhruba 10 minut stále míchám, až se mouka dostatečně provaří. Po zahuštění guláš dochutíme prolisovaným česnekem a přidáme na kostičky nakrájený točený salám. Vše zhruba 1 minutu ještě mícháme a máme hotovo.
Domácí bramborový guláš podáváme samotný nebo s chlebem.