Domácí bramborový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
5-6 ks brambory
2 ks cibule
1-2 kostky masox
0 kg točený salám
podle potřeby
olej
voda
polohrubá mouka
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zhruba 2 větší cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté hrnec odstavíme, osmahnutou cibulku posypeme sladkou paprikou a vrátíme zpět na ohřev.

  2. Přidáme syrové, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a osolíme. Za stálého míchání necháme brambory chvíli povařit a poté zalijeme hrnec vodou, přidáme masox a přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme vařit, dokud brambory nezměknou (cca 30 minut). Na závěr guláš dochutíme solí a masoxem, zahustíme jíškou. Já používám vlažnou vodu smíchanou s polohrubou moukou, za stálého míchání pomalu nalévám do guláše, aby se netvořily hrudky, zhruba 10 minut stále míchám, až se mouka dostatečně provaří. Po zahuštění guláš dochutíme prolisovaným česnekem a přidáme na kostičky nakrájený točený salám. Vše zhruba 1 minutu ještě mícháme a máme hotovo.

  3. Domácí bramborový guláš podáváme samotný nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!