Domácí chléb z běžné trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka cukr
3 lžičky sůl
2 lžíce ocet
2 lžíce kmín
60 g droždí
1 kg hladká mouka
6 dl vlažná voda
sůl a kmín na posypnání

Postup přípravy receptu

  1. Na výrobu domácího chleba si nejprve připravíme kvásek: Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní důlek, do něj nasypeme cukr a na cukr rozdrobíme droždí a na droždí nalijeme vlažnou vodu. Droždí necháme nabobtnat.

  2. Mimo kvásek v míse nalijeme ocet, nasypeme kmín a sůl. Po nabobtnání droždí všechny ingredience zpracujeme v tuhé těsto, které necháme vykynout.

  3. Po vykynutí z těsta vytvarujeme na vále bochník chleba a vložíme jej na plech nebo do ošatky.

  4. Před pečením chleba potřeme buď rozšlehaným vejcem nebo vodou se solí a posypeme kmínem poté pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!