Domácí chléb z běžné trouby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kostka cukr 3 lžičky sůl 2 lžíce ocet 2 lžíce kmín 60 g droždí 1 kg hladká mouka 6 dl vlažná voda sůl a kmín na posypnání
Postup Domácí chléb z běžné trouby recept
Postup přípravy receptu
-
Na výrobu domácího chleba si nejprve připravíme kvásek: Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní důlek, do něj nasypeme cukr a na cukr rozdrobíme droždí a na droždí nalijeme vlažnou vodu. Droždí necháme nabobtnat.
Mimo kvásek v míse nalijeme ocet, nasypeme kmín a sůl. Po nabobtnání droždí všechny ingredience zpracujeme v tuhé těsto, které necháme vykynout.
Po vykynutí z těsta vytvarujeme na vále bochník chleba a vložíme jej na plech nebo do ošatky.
Před pečením chleba potřeme buď rozšlehaným vejcem nebo vodou se solí a posypeme kmínem poté pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200°C.