Domácí ciabatta s olivami recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 1 špetka sůl 20 g droždí 3 lžíce olivový olej 400 g hladká mouka 200 ml teplá voda 50 g zelené olivy bez pecky 50 g černé olivy bez pecky
Postup Domácí ciabatta s olivami
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, cukru a části teplé vody připravíme kvásek. Okapané olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. Mouku prosejeme
Do mísy vložíme prosátou mouku, sůl, olej, zbytek teplé vody a kvásek. Vše řádně promícháme a na pomoučněném vále zpracováváme alespoň 10 minut. Těsto zaprášíme moukou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout
Potom těsto rozdělíme na dva stejné kusy a vyválíme na placky 30x15 cm
Poklademe je nakrájenými olivami a každou placku v polovině přeložíme. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je olivovým olejem a nechá ještě 20 minut kynout
Troubu předehřejeme na 220 °C a ciabatty pečeme asi 20 minut. Hotové necháme vychladnout
Ciabattu nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu k obloženým mísám s pršutem, sýrem, rajčaty, olivami a další čerstvou zeleninou.