Domácí ciabatta s olivami recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
20 g droždí
3 lžíce olivový olej
400 g hladká mouka
200 ml teplá voda
50 g zelené olivy bez pecky
50 g černé olivy bez pecky

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, cukru a části teplé vody připravíme kvásek. Okapané olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. Mouku prosejeme

  2. Do mísy vložíme prosátou mouku, sůl, olej, zbytek teplé vody a kvásek. Vše řádně promícháme a na pomoučněném vále zpracováváme alespoň 10 minut. Těsto zaprášíme moukou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout

  3. Potom těsto rozdělíme na dva stejné kusy a vyválíme na placky 30x15 cm

  4. Poklademe je nakrájenými olivami a každou placku v polovině přeložíme. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je olivovým olejem a nechá ještě 20 minut kynout

  5. Troubu předehřejeme na 220 °C a ciabatty pečeme asi 20 minut. Hotové necháme vychladnout

  6. Ciabattu nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu k obloženým mísám s pršutem, sýrem, rajčaty, olivami a další čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!