Domácí čokoládová zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g kakao
100 g čokoláda na vaření
150 ml smetana ke šlehání
285 ml plnotučné mléko
50 g nerafinovaný cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Poté směs sejmeme z plotny a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.

  2. Směs necháme vychladnout, mezitím našleháme smetanu a vmícháme ji do chladného čokoládového krému.

  3. Poté vše vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během mražení je vhodné zmrzlinu promíchávat. Zhruba po 5-ti hodinách je domácí čokoládová zmrzlina připravená k servírování.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!