Domácí housky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání těsto sůl 1 ks vejce 125 ml mléko 2 dkg droždí 1 lžička cukr moučka 5 dkg oleje 25 dkg polohrubá mouka na potření 1 ks žloutek voda na ozdobu kmín mák sezamové semínko hrubá sůl
Postup Domácí housky recept
Postup přípravy receptu
-
Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme malým množstvím vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně zpracujeme na vláčné těsto.
Necháme opět vykynout na teplém místě. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca 15 dílů. Každý díl pak ještě na 3, ze kterých splétáme malé housky.
Pokládáme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody. Housky sypeme mákem, kmínem, sezamem, nebo solí a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.