Domácí marcipán recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
16 lžiček cukr moučka
16 lžiček sušené mléko
3-4 lžičky studená voda
podle chuti
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Sušené mléko a cukr smícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nám nevznikne tuhé marcipánové těsto. Můžeme přidat potravinářské barvivo a vytvořit tak různé barvy a barevné odstíny.

  2. Vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které chceme, nebo můžeme tvarovat do různých tvarů. Pozor, k válení používáme nepřilnavý povrch a přes těsto dáme fólii, protože těsto lepí a špatně se sundavá z povrchu.

  3. Když nám těsto trochu vyschne a budeme chtít ještě tvarovat, stačí přidat trošku vody. Naopak, když dáme příliš vody, necháme chvíli uležet a těsto nám vyschne. Úplně vyschlé těsto stačí nastrouhat, přidat vodu a můžeme znovu tvarovat.

  4. Tip na marcipánové růže: Vyválíme těsto a vykrájíme kolečka, první kolečko sválíme do ruličky a ostatní lístky přikládáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!