Domácí marcipán recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 16 lžiček cukr moučka 16 lžiček sušené mléko 3-4 lžičky studená voda podle chuti potravinářské barvivo
Postup Domácí marcipán recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené mléko a cukr smícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nám nevznikne tuhé marcipánové těsto. Můžeme přidat potravinářské barvivo a vytvořit tak různé barvy a barevné odstíny.
Vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které chceme, nebo můžeme tvarovat do různých tvarů. Pozor, k válení používáme nepřilnavý povrch a přes těsto dáme fólii, protože těsto lepí a špatně se sundavá z povrchu.
Když nám těsto trochu vyschne a budeme chtít ještě tvarovat, stačí přidat trošku vody. Naopak, když dáme příliš vody, necháme chvíli uležet a těsto nám vyschne. Úplně vyschlé těsto stačí nastrouhat, přidat vodu a můžeme znovu tvarovat.
Tip na marcipánové růže: Vyválíme těsto a vykrájíme kolečka, první kolečko sválíme do ruličky a ostatní lístky přikládáme.